Καραβίδες κροκέτες
Υλικά
καραβίδα
λίγη φρυγανιά
μαϊντανό
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
φυτίνη

Εκτέλεση
Βράζετε την καραβίδα και βγάζετε το ψαχνό της από το κέλυφος. Το περνάτε από τη μηχανή ή με τα δάχτυλα το κόβετε σε μικρά κομματάκια. Τα ρίχνετε σε μια γαβάθα. Προσθέτετε λίγη φρυγανιά, μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ασπράδι από 1 αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε τα υλικά μέχρι να γίνουν μια μάζα. Τα πλάθετε στις χούφτες μέχρι να γίνουν σφαιρικές οι κροκέτες. Τέλος καίτε φυτίνη και τηγανίζετε σε αυτήν το μείγμα. Άμα ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζετε.
Τα σερβίρετε σκέτα, άλλα και με μαγιονέζα.